• Język: Polski Polski
  • Waluta: PLN
  • Kraj dostawy: Polska
  • Zmień

Język:

Waluta:

Kraj dostawy:

Koszyk

Dodano produkt do koszyka

Przejdź do koszyka »
Żywność a zdrowie i prawo

Żywność a zdrowie i prawo

Opinie: Wystaw opinię
Opinie, recenzje, testy:

Ten produkt nie ma jeszcze opinii

Twoja opinia

aby wystawić opinię.

Produkt aktualnie niedostępny

Koszty dostawy:
  • Odbiór osobisty 10.00 zł brutto
  • Paczkomaty InPost 8.99 zł brutto
  • Orlen Paczka 10.00 zł brutto
  • Dostawa w rejonie wg kodu pocztowego 30.00 zł brutto
Zapytaj o produkt

Wszystkie pola są wymagane

Opis produktu
Autorzy przedstawiają - w świetle obowiązującego ustawodawstwa żywnościowego Polski i Unii Europejskiej - problematykę związaną z czynnikami determinującymi jakość zdrowotną żywności oraz ich wpływ na zdrowie człowieka. Dużo miejsca poświęcają wymaganiom stawianym środkom spożywczym na drodze od producenta do konsumenta oraz odpowiednim regulacjom prawnym, m.in. warunkom, jakie muszą spełniać środki spożywcze o wspólnych parametrach jakościowych. Istotnym zagadnieniem omówionym w publikacji jest nadzór sprawowany przez określone inspekcje sanitarne i weterynaryjne oraz inne służby związane z kontrolą jakości żywienia. Odbiorcy: studenci akademii medycznych i rolniczych (wydziały farmacji oraz nauki o żywieniu), a także ekonomicznych