100 roślin w twojej kuchni
Opinie:
Wystaw opinię
Opinie, recenzje, testy:
Ten produkt nie ma jeszcze opinii
Twoja opinia
aby wystawić opinię.
Koszty dostawy:
- Odbiór osobisty 10.00 zł brutto
- Paczkomaty InPost 8.99 zł brutto
- Orlen Paczka 10.00 zł brutto
- Dostawa w rejonie wg kodu pocztowego 30.00 zł brutto
Zapytaj o produkt
Opis produktu
Na przestrzeni wieków nasza kuchnia rozwijała się na bazie regionalnych owoców, warzyw i ziół. Przywożone przez wędrownych kupców, odkrywców dalekich krain i powracających z wojennych wypraw roślinne nowinki zadomowiły się w naszych spiżarniach i ogrodach.
To właśnie roślinom, ich właściwościom smakowym, odżywczym i zdrowotnym jest poświęcony nasz poradnik. Doświadczona technolog żywienia i dietetyk opracowała informacje o 100 popularnych roślinach, które mają zastosowanie w naszej kuchni.
Autorka opisuje owoce krajowe i egzotyczne, warzywa, zioła lecznicze oraz przyprawy, które odgrywają znaczną rolę w żywieniu człowieka i mają wpływ na stan jego zdrowia. Nie zapomina też o używkach, takich jak: kawa, herbata i kakao.
Książka zawiera ponad 900 przepisów z kuchni polskiej i różnych krajów świata na zupy, dania główne, przystawki, sałatki, ciasta, desery, napoje, nalewki i konfitury.
W tabelach można znaleźć informacje o zawartości witamin, wapnia, żelaza, potasu i innych składników odżywczych w różnych roślinach i przetworach oraz zalecane normy żywienia na wybrane składniki odżywcze.