• Język: Polski Polski
  • Waluta: PLN
  • Kraj dostawy: Polska
  • Zmień

Język:

Waluta:

Kraj dostawy:

Koszyk

Dodano produkt do koszyka

Przejdź do koszyka »
100 i więcej chłodników i zimnych zup

BESTSELLER

100 i więcej chłodników i zimnych zup

Opinie: Wystaw opinię
Opinie, recenzje, testy:

Ten produkt nie ma jeszcze opinii

Twoja opinia

aby wystawić opinię.

Produkt aktualnie niedostępny

Koszty dostawy:
  • Odbiór osobisty 10.00 zł brutto
  • Paczkomaty InPost 8.99 zł brutto
  • Orlen Paczka 10.00 zł brutto
  • Dostawa w rejonie wg kodu pocztowego 30.00 zł brutto
Zapytaj o produkt

Wszystkie pola są wymagane

Opis produktu
Chłodniki, stała pozycja w kuchni polskiej i zajmująca coraz więcej miejsca w kuchni światowej, powracają do łask smakoszy. Są to bowiem, wbrew pozorom, świetne, smaczne, zdrowe, często dietetyczne, łatwe do przygotowania, niedrogie i bardzo eleganckie zupy całoroczne. Chłodniki to przede wszystkim bomby witaminowe. Wiele z nich przyrządza się z surowych warzyw i owoców, połączonych z jogurtem, kefirem, zsiadłym mlekiem, czy maślanką, a niekiedy również z alkoholem. Te chłodniki mogą spełniać dwa zadania. Mogą być elegancką, słodką zupą, którą bardzo lubią dzieci, ale też nie mniej eleganckim deserem. Nie tylko produkty mleczne mogą być bazą dla chłodników. Można je również przygotowywać na kwasie chlebowym, burakowym lub od kiszenia ogórków. Bardzo smaczne, zdrowe i pożywne są chłodniki przyrządzane na rosołach i bulionach z mięsa, drobiu i ryb. A jak to się robi dowiedzą się Państwo z tej książki. Chłodniki podawane na uroczystych, eleganckich przyjęciach, pomiędzy przystawką, a głównym daniem są nie tylko atrakcyjnym przysmakiem, ale również ważnym akcentem dekoracji stołu wprowadzającym ponadto apetyczny, piękny, świeży zapach.